Goed vouwen is essentieel om je pakket breukvrij te verzenden

Gewijzigd op Tue, 21 Mar 2023 om 12:52 PM

Je bent verzekerd als je de verpakkingen en binnenwerken op de juiste manier vouwt.

Een groot depot van een pakketdienst zoals DPD, verwerkt honderdduizenden pakketten per dag. Om de tarieven laag te kunnen houden is massaverwerking met een zo hoog mogelijke snelheid, automatische sorteerstraten, een enorm inter-depot verkeer (gedurende de nacht) en laagbetaalde chauffeurs vereist. Hierdoor gaat het in een beperkt percentage van de verzendingen mis en is bij breukgevoelige artikelen speciale verzendverpakking noodzakelijk om het aantal schades beperkt te houden. Het is daarom belangrijk dat degenen die inpakken, de vouwinstructie goed kennen.   

 

De Vinologix verpakkingen zijn uitgebreid getest om het risico op beschadigingen zoveel mogelijk te kunnen beperken. Het goed vouwen van de verpakkingen en binnenwerken is essentieel om te zorgen dat jouw flessen heelhuids de eindbestemming bereiken. Bovendien kan de verzekering alleen worden uitgekeerd als de binnenwerken op de juiste manier zijn gevouwen. Ga naar YouTube om een filmpje met de vouwinstructie te raadplegen en bestudeer de beschrijvingen en foto’s hieronder. 

Download hier het overzicht van alle verpakkingen en de afmetingen

 

1 en 2-fles verpakking

De 1-fles verpakking rol je op zodat er een binnenwerk én een buitendoos wordt gevormd. Bekijk hier de vouwinstructie
De 2-fles verpakking heeft een sierlijke print en is verzend en cadeau verpakking in één. (download de vouwinstructie)

 

3, 6, 9, 12 of 18-fles dozen: Losse flessen met Insert BASIC: 

De tussenschotjes moeten tússen de flessen worden gevouwen, niet tegen de achterzijde. Hierdoor zit het geheel steviger in elkaar én zit er een dubbele wand tussen de flessen. Bekijk de video


 

 

3, 6, 9, 12 of 18-fles: Losse flessen met Insert PREMIUM: 

De halsverankering moet naar beneden gevouwen zijn over de flessen en vastgezet met de bovenste flappen. Bekijk de video



 

 

Wijnkist verpakkingen: 

Deze verpakkingen zijn bedoeld voor houten wijnkisten met stevige houten tussenschotten. Bij kisten voor meer dan 3 flessen wordt golfschuimplastic geleverd. Elke zijde van de kist dient hiermee beschermd te zijn.

Vouwinstructie WB6 (voor 5 en 6-vaks kisten)

Vouwinstructie WB2x3 (voor kisten met 2x3 flessen)

Vouwinstructie WB12 (voor kisten met 2x6 flessen)

 

Bierinserts:

Buitendoos én binnenwerk van dubbelgolf karton. Dankzij de buffer biedt deze verpakking ook een uitstekende bescherming bij een val op een zijkant. 

 

  

Verzekering tot €520,‐ per pakket mits goed gevouwen in een VinologixBOX 

De door ons ontwikkelde VinologixBOX verpakkingen zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn goedgekeurd door de pakketdiensten (valproef van 1 meter hoog) en je kunt daarom verzekerd verzenden. Verzekering tot €520,‐ per pakket met een drempel van €30,- bij gebruik van de basic inserts. Deze drempel is niet van toepassing bij gebruik van de premium inserts of beer inserts. 

 


 


-

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren