FAQ Flow Verzendportaal

Gewijzigd op Tue, 23 Apr 2024 om 12:13 PM

Tarieven en verzendstaffels

Wat zijn de kosten van verzenden met Vinologix?

Vinologix biedt een totaaloplossing die bestaat uit hoge kwaliteit verpakkingen, gebruiksvriendelijke verzendsoftware én voordelige verzendtarieven. Wat je betaalt is afhankelijk van welke verpakking je nodig hebt, hoeveel pakketten je per jaar verzend én naar welk land je wilt verzenden. Hieronder vindt je alle tarieven per categorie.

Kosten verpakkingen
Abonnementen verzendsoftware
Verzendstaffels 2024 (alleen voor NL beschikbaar)

Hoe worden de verzendstaffels berekend?
Als je een Flow Basis of Pro abonnement afsluit maak je automatisch gebruik van de voordelige verzendstaffels. De staffels gelden per jaar en per verzenddienst. Als je meerdere webshops hebt aangesloten binnen je abonnement dan worden de verzendingen per webshop bij elkaar opgeteld.

VLX flow verzendsoftware

Wat zijn de voordelen van het verzenden via VLX flow?
De verzendsoftware van Vinologix is gebouwd op basis van onze jarenlange ervaring met het verzenden van pakketten. Naast voordelige verzendstaffels zijn er vele gebruiksvoordelen zoals het makkelijker importeren van excelbestanden, koppelen met je webshop en real-time status updates, alles op 1 plek gebundeld. Bekijk ook onze flyer als je hier meer over wilt lezen.

Kan ik nog verzenden op de oude manier via DPD Shipper?

Ja dat kan maar je mist veel nieuwe mogelijkheden. Je kunt met Shipper handmatig labels aanmaken of via .csv import. Vanaf jan 2024 biedt Vinologix geen ondersteuning meer voor deze import.
Hiernaast is een groot verschil dat de pakketstatussen niet in Shipper te zien zijn en er geen webshop koppelingen mogelijk zijn. Omdat de handmatige verwerking bij Vinologix een stuk groter is zijn er ook via Shipper geen verzendstaffels mogelijk. Je bent in de meeste gevallen dus ook voordeliger uit via Flow.

Kan ik mijn adresboek overzetten?
Ja dit kan zeker. Vanuit Shipper kun je een export maken van je adresboek. In Flow vind je onder adresboek>importeer adressen een kolomindeling voorbeeld.

Let erop dat je de velden die je gaat importeren exact overeen komen met dit voorbeeld, anders krijg je fouten.

Tip! Schoon eerst je oude adresboek op voor de import dat zorgt voor een actueel en schoon klantenbestand weer.

Laten doen door ons ? Bij het abonnement Pro is dit kosteloos. Bij Start en Basis zijn de kosten voor het overzetten EUR 50,- ex BTW. we gaan hier wel uit van aanlevering van een al opgeschoond bestand.

Hoe kan ik een bestand via CSV importeren?

Zie de handleiding voor het eenvoudig importeren van meerdere adressen in Flow in deze link: CSV Import stappenplan.

Kan ik ook pakketten versturen waar geen dranken inzitten?
Dat kan alleen in overleg met Vinologix. Het moet dan gaan om niet-breekbare producten en er is geen verzekering mogelijk. Het tarief voor een losse verzending is 1 euro bovenop het standaard tarief.

Met een extra gebruikers account kan er onderscheid gemaakt worden tussen de fles en niet-fles pakketten. Dit is belangrijk voor de facturatie.

Welke webshop koppelingen zijn er?

Op dit moment kun je een koppeling maken met Shopify en Woocommerce. Bij de import kies je welke orders je wilt importeren en met welke verzendservice je dat wilt doen. In dit artikel vind je alle handleidingen.

Is er voor jouw webshop nog geen koppeling beschikbaar? Laat ons je interesse weten zodat wij weten dat er behoefte aan is. We werken op dit moment aan Magento2, Lightspeed en een API voor ontwikkelaars.

Waarom heb ik 2 verschillende wachtwoorden voor VLX flow en de Vinologix verpakkingen shop?

Uit veiligheidsoverwegingen moet je voor elke site een ander wachtwoord kiezen. VLX flow bevat NAW gegevens en heeft daardoor een hoog beveiligingsniveau. Je kunt het ww opslaan in je browser, dan wordt het automatisch aangevuld en kun je doorklikken. Als je het wachtwoord toch liever gelijk wilt trekken dan kun je op www.vinologix.nl je ww aanpassen via Profielgegevens (rechtsboven).

Hoe verwijder ik een order?

Je kunt een order alleen verwijderen als deze nog niet is geprint. Je doet dit door de order aan te vinken en dan Verwijderen via de rode knop rechtsboven. Als een order al geprint is dan kan deze alleen gearchiveerd worden. Dit gaat op dezelfde manier. Je vindt de orders dan linksonder terug onder Archief.

Wanneer wordt een pakketlabel in rekening gebracht?

Zodra je een pakketlabel geprint hebt betaal je voor het gebruik van de verzendsoftware.  Afhankelijk van je abonnement is dat een aantal cent per pakketlabel. Heb je de order alleen ingevoerd en nog niet geprint/geregistreerd? Dan betaal je dus niets.

De verzending van het pakket wordt pas in rekening gebracht als je het pakket aan de chauffeur hebt overhandigt en hij/zij een scan heeft uitgevoerd.

Waar en wat kan ik aanpassen m.b.t het printen van mijn pakketlabels?

Je kunt zelf aangeven hoe je je labels wilt printen via de Printinstellingen. Klik rechtsboven op je naam en dan op het tandwieltje. Je kunt daar kiezen voor PDF of ZPL, A4 en A6. Hier kun je ook aangeven waar je op een A4 wilt beginnen met printen. Bijv. linksonder.

Kan ik een pakketlabel opnieuw printen?
Ja, dit kan. Je klikt op de drie puntjes naast de order en dan op Print Label. Je kunt ook de orders opnieuw selecteren en uitprinten.

Ik kan mijn PDF met labels niet vinden op mijn Apple computer

In sommige oudere browser versies van Safari kan het zijn dat de PDF niet goed in de Download map verschijnt. Je kunt dit oplossen door Google Chrome te downloaden of een nieuwere versie van Safari.

Mac/Safari blokkeert automatisch veel websites voor downloaden.
Kijk bij de instellingen > websites > downloads en daar aangeven dat ship.vinologix.com toestemming moet krijgen om files te downloaden.

Kan ik een verzendorder nog wijzigen?
Als het label nog niet is uitgeprint dan kun je de order nog wijzigen via de Bewerk knop. Als het label wel is uitgeprint maar nog niet is gescand door de pakketdienst dan kun je het nog wijzigen. Vergeet dan niet het pakketlabel opnieuw uit te printen en op het pakket te plakken.
Pakketten die al zijn gescand door de pakketdienst zijn niet meer te bewerken omdat deze informatie dan niet bij de pakketdienst terecht komt.

Welke e-mails worden er naar de ontvanger verstuurd?
Het is in de Basis en Pro abonnementen mogelijk om een extra tracking email te versturen naar de ontvanger van het pakket. Hierin staat een vooraanmelding met een track&trace link. Je kunt dit aanzetten bij Beheer>Afzenderadres en dan Verzendinstellingen.